ЖКК сприяє зростанню інтелектуального капіталу – головного активу країни

1 Вересня 2023

ЖКК сприяє зростанню інтелектуального капіталу – головного активу країни

Житомирський картонний комбінат уклав договір про співпрацю із Державним університетом “Житомирська політехніка”. Угода включає проведення практики для студентів, менторство фахівців підприємства, працевлаштування найкращих випускників, а також спільну наукову діяльність спеціалістів ЖКК з професорсько-викладацьким складом Університету.

Житомирський картонний комбінат (ЖКК) уклав договір про співпрацю із Державним університетом “Житомирська політехніка”.

Згідно з двосторонньою угодою, студенти, викладачі та аспіранти вишу отримують широкі можливості не лише в ознайомленні з використанням високотехнологічного та інноваційного обладнання, що встановлено на заводі, але й отримають можливість активно співпрацювати з досвідченими фахівцями підприємства під час проведення наукових досліджень й розробки передових технологій.

В ЖКК певні, співпраця дозволить готувати молодих спеціалістів до реальної роботи на підприємстві, забезпечуючи студентів професійними теоретичними та практичними навичками.

“Інтелектуальний капітал держави – один із головних чинників залучення інвестицій у державу. Після Перемоги в Україну охочіше інвестуватимуть, якщо знатимуть, що ми маємо спеціалістів, які можуть виконувати необхідну роботу”, – наголосив генеральний директор Житомирського картонного комбінату Олег Карпека.

Запровадження новітніх форм партнерських відносин між ЖКК та Житомирською політехнікою передбачає ознайомлення студентів та викладачів з практичними аспектами роботи на картонному комбінаті. Для цього передбачені екскурсії та можливість проходження практики для студентів. Водночас фахівці ТОВ «ЖКК» долучаться й до дуальної форми навчання.

“Наша мета – не лише передавати знання, а й навчити студентів практично застосовувати їх у справжньому виробничому середовищі. Ця співпраця є важливим кроком у підготовці майбутніх фахівців, які будуть відповідати сучасним вимогам ринку”, – зазначив генеральний директор ЖКК Олег Карпека.

Згідно з договором про співпрацю передбачено й можливість працевлаштування здобувачів вищої освіти та випускників, які будуть відібрані ТОВ «ЖКК».

Об’єднання зусиль ЖКК та Житомирської політехніки відкриває безмежні можливості для розвитку, вдосконалення та інновацій у сферах виробництва та вищої освіти. Угода про співпрацю включає й спільні наукові дослідження, можливість спільного керівництва курсовими та кваліфікаційними роботами, написання наукових статей фахівцями підприємства у співавторстві з професорсько-викладацьким складом Університету.

Відтак фахівці ЖКК та викладачі «Політехніки» об’єднають свої зусилля для розвитку не лише целюлозно-паперової промисловості, зміцненню інноваційної сфери, а й сприятимуть економічному зростанню України.

Попередня новина
Наступна новина